Forebyg indbrud

Få indbrudssikret
dit hus nemt,
hurtigt og billigt

Det kræver hverken mange penge eller mange timers arbejde at sikre dit hus bedre mod indbrud. Du kan bl.a. nemt gøre noget ved dine vinduer, døre og låse.

Tjek hvordan

Brevkasse

Spørg om indbrud
og få svar fra vores eksperter

Er du i tvivl, om dit hjem er sikret godt nok mod indbrud, om der er noget ved din bolig, der kan få en tyv til at overveje at bryde ind i det, eller noget helt tredje?

Få svar på dine spørgsmål om indbrud i vores nye brevkasse ”Spørg Bo trygt”. Her sidder vores eksperter, Tine Sode, fagekspert i indbrudssikring for Bo trygt!, Daniel Iversen, tidligere indbrudstyv, og Jørn Juhl Nielsen, tidligere politibetjent, klar til at svare og hjælpe.

Nye indbrudstal

Nyt fald i
indbrud

Nye tal viser, at antallet af anmeldelser om indbrud i boliger igen falder. I 3. kvartal 2021 blev der anmeldt 3.928 indbrud - 13 procent færre end 3. kvartal 2020.

Tallene kommer som en glædelig overraskelse, da samfundet er åbnet fuldt op igen. Mere hjemmearbejde reducerer risikoen for indbrud, og derfor er det en god idé at gå en tur i kvarteret eller ud på terrassen, når du arbejder hjemme, for en indbrudstyv ønsker ikke at blive set.

På Bo trygts Danmarkskort kan du se, hvor mange indbrud der har været i din kommune siden 2018, og om der er få eller mange indbrud i forhold til antal hustande.

Bestil ekspert

Få besøg af en
indbrudsekspert

Bestil en af Bo trygts indbruds- og forebyggelseseksperter, typisk en tidligere politiebebtjent, til at komme hen jeres grundejerforening eller vejlaug, og få gode råd om, hvordan I bedst sikrer jer mod og hjælper hinanden til at forebygge indbrud.

Nabohjælp

Sådan vinder
du over tyven
sammen med
dine naboer

Med aktiv nabohjælp kan op mod hver fjerde indbrud forebygges. Download Nabohjælps nye app og se og kom i kontakt med alle nabolagets nabohjælpere. I appen kan du bl.a. skrive, læse og kommentere advarsler i dit nabolag og fortælle betroede feriehjælpere, hvornår du skal på ferie.

Undgå hæleri

Derfor skal du bruge
NemID og MobilePay

Når du køber varer af private på nettet, bør du følge disse to råd: Køb kun varer af en sælger, der er NemID-valideret, og betal med MobilePay.

Bo trygt guiden

Kom ikke hjem til indbrud

Se, hvor godt dit hus er sikret mod indbrud i vores test og få vores anbefalinger til, hvordan du gør dit hus mere indbrudssikkert.

Tag testen

Statistik

Så mange indbrud er der i Danmark

Siden 2011 er antallet af anmeldte indbrud i boliger faldet år for år. Corona-pandemien med meget hjemmearbejde gav endnu færre indbrud, men siden genåbningen er der kommet flere indbrud.

Se indbrud i din kommune

Videoguides

Sådan undgår du indbrud i din bolig

Glaslister

Sikringsbeslag

Sikringsskinne

Ekstra lås

Vælg lås

Udskift låsecylinder

Greb med lås

Sikkerhedsslutbrik

Anslagsskinne

Nokker

Redskabsskur

sensorstyret lys

Om Bo trygt!

Antallet af indbrud
i Danmark skal ned

Der sker flere end tre gange så mange indbrud i private hjem i Danmark som i vores nabolande pr. indbygger, og tanken om indbrud i eget hjem gør hver fjerde dansker utryg.

Derfor lancerer TrygFonden og foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd (DKR) indsatsen Bo trygt! Målsætningen er at reducere antallet af indbrud i private hjem fra over 29.000 til under 10.000 om året.

Kun hvert 12. hus i Danmark er godt eller meget godt sikret mod indbrud, mens to tredjedele af husenes sikringsniveau vurderes som meget usikker eller mindre sikker.