Bo Trygt! Alene hjem

Bo trygt guiden

Hvor godt er dit hus sikret mod indbrud?

Tag testen og få råd og vejledning til, hvordan du kan sikre dit hus bedre mod indbrud.

Dit hus bliver aldrig sikret 100 % mod indbrud, men jo flere ting, du gør for at sikre dit hus, jo mindre bliver risikoen for, at du får indbrud. Her giver vi dig et bud på, hvordan du gør lige præcis dit hus mere sikkert mod indbrud. De gode råd henvender sig til huse og rækkehuse, og altså ikke fx etageejendomme.

Anbefalinger og guides tager udgangspunkt i dine testsvar

Spørgsmålene tager udgangspunkt din bolig og din nuværende sikring af dit hus. På baggrund af dine svar præsenterer vi dig for en række opgaver, der vil bidrage til at indbrudssikre netop dit hus endnu mere og bedre.

Har du spørgsmål til Bo trygt guiden, er du velkommen til at kontakte Bo trygt! på info@botrygt.dk.

Indbrudssikring af mit hus

Indbrudssikring handler om at gøre hjemmet sværest muligt for tyven at bryde ind i, men det handler også om tryghed. For et indbrud kan skabe utryghed, hvis et fremmed menneske har været inde i dit hjem og gennemrode dine ting.

Effektiv indbrudssikring er meget individuelt og afhænger af det enkelte hus – hvad der virker hos din nabo, virker ikke nødvendigvis hos dig – og det har stor betydning, hvilken stand dit hus er i.

I nogle tilfælde er vinduer og døre så gamle og slidte, at det ikke gavner at sikre dem. Hvis fx træet i vindueskarmene er råddent og nedbrudt, kan vinduer nemt brækkes op, selvom de sikres med sikringsskruer eller sikringsbeslag. Hvis dine døre og vinduer er i sådan en stand, bør du derfor overveje at udskifte dem med nye.

Hvis du har skiftet vinduer og døre efter 2009, er de sandsynligvis allerede sikret godt mod indbrud på en række punkter – fx kan glasset være limet fast til rammen i hjørnerne, der er flere lukkepunkter, og rammen kan være forstærket. Er der stadig en gældende garanti på dine vinduer og døre, vil den sandsynligvis bortfalde, hvis du skruer beslag eller andet i dem.

Hvis du har installeret en indvendig lås med nøgle til yderdøre/terrassedøre, bør nøglen altid sidde i låsen, når der er nogen hjemme. For i tilfælde af brand, er det afgørende, at man kan komme hurtigt ud.