Cookie- og datapolitik

Her kan du læse om de generelle betingelser

Cookiepolitik og retningslinjer er opdateret 12.12.2018 i relation til Databeskyttelsesloven. Retningslinjerne er blevet opdateret med de udvidede brugerrettigheder i forhold til. indsigt, slette og få udleveret egen persondata. Derudover er der foretaget mindre justeringer i forhold til tredjepartcookies.

POLITIK FOR BRUG AF DATA

Bolius Boligejernes Videncenter A/S driver botrygt.dk på vegne af kampagnen Bo Trygt! Bag kampagnen står udover Bolius, Realdania, Det Kriminalpræventive råd og Trygfonden.

Indsamling og brug af data

Bolius indsamler og behandler dine data i overensstemmelse med Databeskyttelsesloven (også kendt som GDPR).

Personoplysninger, som Bolius indsamler efter at have opnået brugerens samtykke, dækker information som fx fornavn, efternavn, adresse, e-mail, postnummer, telefonnummer, interesser og konkrete valg af services og funktioner.

Personoplysninger og forbrugsdata, herunder angivelse af interesseområder, afgivet på Botrygt.dk bruges i Bolius-regi for at kunne yde personlig service og for at give øget indholdsrelevans, mere målrettet indhold, tilbud om events og services, og i forbindelse med videreudvikling og forbedring af hjemmesiden.

Bolius videregiver som udgangspunkt kun personoplysninger til tredjepart, hvis du selv udtrykkeligt giver samtykke til det. Eneste undtagelser er i forhold til. få og udvalgte underleverandører, der har adgang til personoplysninger i forbindelse med deres arbejde for Botrygt.dk. Bolius har jvf. bestemmelserne i Personbeskyttelsesloven indgået databehandleraftaler med alle underleverandører og de er derigennem forpligtet til fortrolighed og ordentlig omgang med din persondata.

Dog kan Bolius være forpligtet til at udlevere data ved lovovertrædelser, som fx krænkelse af ophavsret i debatindlæg og injurier, hvis lovgivningen kræver det.

Persondata opbevares, indtil du selv sletter dem eller sletter din profil, eller i op til 2 år efter du sidst har været aktiv på din profil eller anvendt en service.

Dataansvarlig og databehandler

Bolius er dataansvarlig for den data, du afgiver på Botrygts digitale platforme.

Det er Bolius som dataansvarlig der afgør, til hvilket formål og med hvilke hjælpemidler der må foretages behandling af oplysninger.

Sikkerhed ved behandling og opbevaring af data

Bolius træffer som dataansvarlig de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, samt mod at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med loven.

Lagringsmedier, sikkerhedskopier af data mv. opbevares forsvarligt aflåst således, at uvedkommende ikke kan få adgang til oplysningerne.

Bolius’ webside Botrygt.dk er SSL Certificeret. HTTPS:// er en certificeret godkendelse for at sikre dataudvekslingen mellem dig som bruger og websiden. HTTPS:// kendes også fra netbanker, offentlige websider og sociale medier. Eksempel: Hvis du bruger en formular bliver den tekst, du indtaster, krypteret, således at den ikke uden videre kan tilgås af udefrakommende.

Grundet den hurtige tekniske udvikling og krav til teknologi og data-sikkerhed forbeholder Bolius sig ret til at justere og opdatere krav og retningslinjer for behandling og sikring af personoplysninger.

Din ret til indsigt og indsigelser vedrørende persondata

Du kan jvf. Databeskyttelsesloven få data digital udleveret i et maskinlæsbart format.

Ønsker du at gøre brug af disse rettigheder, kan du rette henvendelse til Bolius' digitalafdeling på e-mail info@Botrygt.dk 

Du har ligeledes mulighed for at klage over behandlingen af dine personlige oplysninger. Klager kan indgives til Datatilsynet.

JOURNALISTISK ETIK

Bo trygt! kampagnen på Botrygt.dk

Bolius, Det Kriminalpræventive Råd, Realdania og Trygfonden lancerer den landsdækkende kampagne ’Bo trygt!’, der sætter fokus på at nedbringe antallet af indbrud i Danmark.

På kampagnesiden Botrygt.dk stiller Bolius uvildig og faktuel information om indbrudssikring, cases, film, grafikker, services m.m. gratis til rådighed for alle besøgende. Den information, som Bolius stiller til rådighed, er baseret på generelle anbefalinger og er ikke udtryk for en konkret og individuel anbefaling til den enkelte brugers konkrete forhold.

Bolius er formidler, men er ikke juridisk ansvarlig eller aftalepart i forhold til låsesmede, der udfører Indbrudstjek

Bolius har i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd, Realdania og Trygfonden stillet Botrygt.dk og Botrygt.dk/Botrygt til rådig-hed for at drive kampagnen Bo trygt! Herunder håndterer Bolius informationsprocesser, der har til formål at hjælpe brugerne med at få foretaget et Indbrudstjek hos en af Låsesmede foreningens medlemmer.

Bolius foretager IKKE nogen selvstændig vurdering eller rådgivning i forhold til en brugers specifikke forhold. Bolius, Det Kriminalpræventive Råd, Realdania og Trygfonden er uafhængige og har IKKE nogen økonomiske interesser eller gevinst ved at formidle kontakt til låsesmedefirmaerne.

Bolius er IKKE aftalepart i relation til brugeren og låsesmedefirmaet, men udelukkende formidler. Det er det valgte låsesmedefirma, som er juridisk ansvarlig for levering af ydelser til brugeren.

Alle henvendelser vedrørende booking af aftaler, fejl og mangler ved låsesmedefirmaets ydelse skal derfor rettes til låsesmedefirmaet direkte. Bolius fraskriver sig i øvrigt alt ansvar i forbindelse med den information, de anbefalinger og/eller resultater, du modtager fra låsesmedefirmaet.

Behandling af data ifm. Bo trygt!

Vi henviser til Bolius generelle retningslinjer ’Politik for brug af data’ ovenfor.

Bolius er dataansvarlig for de personoplysninger, der registreres, opbevares og efterfølgende anvendes til at servicere dig i forbindelse med Bo trygt!s funktioner.

Hvis du vælger at bede om et indbrudstjek, sender Bo trygt! den data du indtaster til den låsesmed, du selv har valgt. Låsesmeden bliver hermed selvstændigt dataansvarlig.

Hvis du vælger at bestille en værktøjskasse mod indbrud, sender vi den data, du har indtastet til vores forsendelsespartner, med hvem vi har en databehandleraftale.

Bolius benytter desuden data fra kampagnen i anonymiseret form i historisk, statistisk og/eller videnskabeligt øjemed. Dette gøres, da det anses som foreneligt med kampagnens og Bolius' formål.

Data i anonym form kan konkret bruges til formidling i Bolius-regi eller til informationskampagner, seminarer, hjælpeværktøj, infografikker og rapporter, der understøtter kampagnen ’Bo trygt!’ og Bolius’ mission.

COOKIES OG PIXEL TRACKING PÅ BOTRYGT.DK

Tekniske forudsætninger for at bruge Botrygt.dk

Botrygt.dk understøtter følgende browsere:

  • Internet Explorer fra og med version 11
  • Firefox 
  • Chrome   
  • Safari

Læs her, hvordan du opdaterer dine browser.

Desuden skal du have Javascript installeret, for at kunne bruge vores formularer m.m. Læs hvordan du installerer det her.

Bolius anvender teknologier som fx cookies, pixeltags (pixels) og andre identifikationsteknologier, der lageres lokalt på din browser. Der anvendes både førstepartscookies og tredjepartscookies.

På Botrygt.dk bruger vi primært cookies og lignende teknologier til webanalyse med henblik på at optimere oplevelsen af hjemmesiden. Andre cookies er forudsætninger for, at konkrete funktioner på Botrygt.dk kan fungere.

Disse teknologier bruges desuden til at forbedre brugeroplevelsen, således at Bolius kan levere relevant indhold, services og annoncer på og uden for Bolius digitale platforme. Bolius tilbyder dig en bred vifte af løsninger og funktioner, der involverer brugen af disse teknologier for at nå ud til dig på baggrund af dine interesser og aktiviteter.

En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

Som beskrevet neden for skelnes der mellem førstepartscookies og tredjepartscookies.

Førstepartscookies afsættes af Bolius’ egne tekniske systemer.

Bolius benytter sig af følgende teknologier som led i at forbedre brugeroplevelsen for den enkelte bruger på alle Bolius’ platforme:

  • Marketo: Anvendes til at forstå forbrug og adfærd og sikre mere relevant viden til brugeren.

Brugen af cookies kompromitterer ikke din datasikkerhed ved at anvende hjemmesiden.
Tredjepartscookies (også kendt som tracking-cookies) afsættes af en tredjepart, som har elementer indlejret på Botrygt.dk

Bolius anvender Gallup og Google Analytics til at trække rapporter om aktiviteten på Botrygt.dk for at forstå og sikre en konstant udvikling af produktion og teknologi.

  • Kantar Gallup: Danske Medier leverer trafikmåling af fx besøg og sidevisninger på Botrygt.dk.
  • Google: Google Analytics, Google Webmaster Tools le-verer forbrugsstatistik.
  • Google: Google Adwords bruges til målrettet annoncering på Google.

Bolius anvender ’permanent cookie’ og ’sessionscookie’, der henholdsvis viser, om brugeren er tilbagevendende, og hvor længe brugeren har været på Botrygt.dk.

Cookies fra Google Analytics har som udgangspunkt en levetid på 30 dage.

Google Analytics sammenkører ikke din IP-adresse med andre oplysninger, som Google Analytics ligger inde med.

Google Analytics kan videregive oplysningerne til tredjemand, hvis loven kræver det, eller hvis tredjemand behandler oplysningerne på Google Analytics’ vegne.

Læs mere om, hvordan Google bruger cookies: How Google Analytics uses Cookies

Det er muligt at framelde sig Google Analytics gennem deres opt-ud program: Google Opt-out Browser Add-on

Botrygt.dk er tilsluttet Dansk Online Index, der måler al trafikken på danske hjemmesider. Målingen udføres af Kantar Gallup på vegne af Danske Medier Research ApS, der er dataansvarlig. Der anvendes cookies fra: tns-gallup.dk og ssl-danskemedier.tns-gallup.dk til brug for indsamling af oplysninger om IP, tidspunkt, tekniske oplysninger om enhed fx OS, browser version m.v. for at føre statistik over trafik på sitet. Data gemmes uden tidsbegrænsning i aggregeret form, der ikke kan føres tilbage til brugeren.

Data videregives til tredjeparter i anonymiseret form med det formål at målrette markedsføring og opnå bedre viden om brugere på de enkelte hjemmesider og det danske marked generelt. Oplysninger videregives også til tredjeparter, hvis dette kræves i medfør af myndighedskrav. Generelle statistikker og lignende, som ikke kan henføres til dig, vil være offentligt tilgængelige.

Pixler og annonceteknologi

Annonceteknologier kan dele oplysninger mellem Botrygt.dk og sider, du tidligere har besøgt for at målrette indhold og annoncer, der præsenteres for dig på Botrygt.dk og tidligere besøgte hjemmesider.

Cookies og pixler afsættes af følgende bureauer i din browser, når du bruger Botrygt.dk: Adform, Adwords, og Facebook.

Pixeltags (også kaldet ’clear GIFs’, ’web beacons’ eller ’pixels’) er små stykker kode på en hjemmeside eller i en app, der tillader læsning og placering af cookies og overførsel af oplysninger til Bolius eller vores partnere.

Forbindelsen kan indeholde oplysninger om eksempelvis en IP-adresse, klokkeslæt, position, browsermærke eller type af digitalenhed, der blev brugt.

Bolius benytter pixels til at vise dig annoncer på Facebook eller andre hjemmesider, alt efter hvilken artikel, film eller billedserie du har besøgt på Botrygt.dk.

Sådan afviser du cookies og pixler

Du kan afvise at bruge cookies på din computer ved at ændre de relevante indstillinger i din browser.

Eftersom en cookie befinder sig hos dig som klient, er det altid muligt for dig at se, ændre eller slette disse cookies.

Vi håber, at du vil tillade de cookies, vi sætter, da de hjælper os med at forbedre Botrygt.dk og sikre dig en bedre brugeroplevelse.

OBS: Hvis cookies er slået fra i din browser, og du afviser andre teknologier på Bolius’ platforme, vil du ikke kunne bruge mange af webstedets funktioner.

Ønsker du ikke at modtage cookies fra Botrygt.dk, kan du i de fleste nyere browsere vælge avancerede cookieindstillinger under internetindstillinger og tilføje dette domæne til listen over hjemmesider, du vil blokere cookies fra. Herinde kan du også slette individuelle cookies eller alle de cookies, som din browser har gemt.

Hvis du ikke ønsker, at dit besøg skal registreres af Google Analy-tics, kan du benytte dig af Googles Opt-Out Browser Add-on.

Vær opmærksom på, at dine besøg på andre sider, der anvender Google Analytics, heller ikke vil blive registreret, hvis du installerer dette browser-plugin.

Ønsker du ikke, at Bolius og Facebook kan tracke forbindelsen mellem din profil og din adfærd på Botrygt.dk, skal du sørge for ikke at være logget ind på Facebook med den browser, du bruger til at besøge Botrygt.dk.

Se desuden disse vejledninger fra de mest almindelige browsere:

•    Vejledning i at slette cookies på Microsoft Internet Explorer
•    Vejledning i at slettes cookies på Mozilla Firefox browser
•    Vejledning i at slettes cookies på Google Chrome browser
•    Vejledning i at slette cookies på Opera browser
•    Vejledning i at slette flash cookies (gælder alle browsere)

SÅDAN AKTIVERER DU JAVASCRIPT

For at kunne benytte vores værktøjer såsom formularer mm. kræver det, at Javascript er aktiveret i din browser.

Nedenfor kan du læse, hvordan du gør.

Bemærk venligst: 
Uanset hvilken browser du benytter, skal du efter aktivering af Javascript opdatere siden igen. Hvis Javascript ikke ser ud til at være aktiveret, så anbefales det, at du lukker din browser ned og starter programmet op igen.
 
Hvis du bruger Internet Explorer

  1. Klik på "Internet indstillinger" under din browsers menupunkt "Funktioner".
  2. Vælg faneblad "Sikkerhed".
  3. Klik på Internet i "Vælg zone".
  4. Vælg "Brugerdefineret niveau".
  5. Scroll ned til området med overskriften "Script" og videre ned til "Active Scripting".
  6. Vælg "Aktiver" for "Active Scripting".
  7. Klik på OK for at gemme dine ændringer.

Hvis du bruger Firefox

  1. Klik på "Indstillinger" under din browsers menupunkt "Funktioner".
  2. Vælg faneblad "Indhold".
  3. Klik i checkboksen "Aktiver Javascript".
  4. Klik på OK.

Hvis du bruger Google Chrome

  1. Klik på Chrome-menuikonet "Chrome menu" på browse-rens værktøjslinje.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. På siden "Indstillinger" skal du klikke på linket "Vis avan-cerede indstillinger".
  4. I afsnittet "Beskyttelse af personlige oplysninger" skal du klikke på "Indstillinger for indhold".
  5. Vælg "Tillad altid, at hjemmesider kører JavaScript" i af-snittet "JavaScript".
  6. Klik på "Udfør".

Hvis du bruger Safari

  1. Klik på "Indstillinger" under "Safari" i Safaris menu.
  2. Klik på fanebladet "Sikkerhed".
  3. Klik i checkboksen "Slå Javascript til".
  4. Luk vinduet for at gemme indstillingerne.

SÅDAN OPDATERER DU DIN BROWSER

Det anbefales, at man så vidt muligt opdaterer sin browser med jævne mellemrum.
Hvis du er i tvivl om, hvordan du opdaterer din foretrukne browser, så har vi fundet nogle links, der kan hjælpe dig.

Hjælp til Microsoft Internet Explorer

Hjælp til Firefox

Hjælp til Google Chrome

Hjælp til Safari

KONKURRENCEBETINGELSER HOS BO TRYGT!

Deltagelse i Bo trygt' konkurrencer er frivillig og ikke købsbetinget. For at deltage i Bo trygt' konkurrencer skal du være fyldt 15 år og være bosiddende i Danmark.

Ansatte i Realdania, TrygFonden, Det Kriminalpræventive Råd og Bolius og deres husstande kan ikke deltage i konkurrencerne. Det er heller ikke muligt at deltage i konkurrencer, hvis en person i husstanden er deltidsansat, projektansat, konsulentansat, freelancer el. lign. hos ovennævnte.

Ved at deltage i en konkurrence accepterer du, at Bolius må offentliggøre dit navn, byen du bor i samt dit svar på konkurrencespørgsmålet. Du accepterer samtidig, at evt. indsendte billeder må anvendes på alle Bolius’ medier samt i de tredjepartsmedier, Bolius samarbejder med.

Alle konkurrencevindere kontaktes direkte via e-mail, såfremt korrekt e-mail er opgivet ved deltagelse. Ved deltagelse i konkurrencer på Bo trygt’ Facebookside kontaktes vindere på Facebooksiden i konkurrenceopslaget.

Præmier kan ikke ombyttes til andre varer eller til kontanter.

Alle skatter og afgifter til staten er betalt.

Ved begrundet mistanke om snyd forbeholder Bolius sig ret til at udelukke deltagere fra konkurrencen.

Som deltager i en konkurrence accepterer du Bolius’ ovennævnte konkurrenceregler.