2 nemme tip til at sikre dine vinduer mod indbrud

Indbrudstyve vælger ofte at bryde ind gennem et vindue, når de skal ind i en bolig - gerne et vindue, hvor de kan stå og gemme sig. 

Men du kan gøre det meget sværere for tyven ved at gøre disse to ting – det er både hurtigt, nemt og billigt og er blandt de bedste måder, du kan sikre vinduerne på. 

Bo trygt! har indhentet priser på de forskellige ting i efteråret 2019 ved at ringe til låsesmede i Jylland og på Sjælland samt tjekke priserne i forskellige byggemarkeder.

1) Sæt sikringsbeslag på vinduerne

Har du sikringsbeslag indvendigt på vinduet, er det langt mere besværligt for en tyv at brække det op. For beslagene holder vinduesrammen og karmen sammen, så det er svært at bruge fx et koben.

Gør sådan:

  1. Mærk borehullerne af med det medfølgende skabelon.
  2. Bor for – borehullet skal være 1 mm mindre end de medfølgende skruer.
  3. Skru sikringsbeslaget fast.

Der findes en del forskellige sikringsbeslag. Du kan købe dem fx hos låsesmeden og i byggemarkeder. Prisen svinger mellem 30 og 300 kr., en god mellemting koster 150 kr.

2) Skru glaslister fast med sikringsskruer

Med lidt behændighed kan en tyv på ganske kort tid afmontere de glaslister, der sidder udvendigt omkring vinduet, trække glasset ud og derefter kravle ind ad vinduet. Glaslisterne er nemlig ofte sømmet fast eller skruet i med almindelige skruer. 

Vil du undgå, at det sker hos dig, skal du skrue sikringsskruer, der ikke kan skrues ud igen, fast i vinduesrammen. Gør sådan:

  1. Mærk op, hvor skruerne skal sidde – der skal være ca. 20 cm mellem dem
  2. Bor for – husk at bore skråt ind, så du ikke rammer glasset.
  3. Skru sikringsskruerne fast med en almindelig skruetrækker.

Sikringsskruer kan købes i de fleste byggemarkeder. En pakke med 100 skruer koster ca. 200 kr., mens prisen på én sikringsskrue af god kvalitet er ca. 16 kr.

Hvad kan du ellers gøre for at få vinduerne indbrudssikre?

Få flere gode råd til at sikre dine vinduer i denne artikel