Udendørs lys med sensor - sådan sætter du det op

Udendørs lys med sensor - sådan sætter du det op

Med udendørs lamper med sensor er du godt i gang med at forebygge indbrud. 
For huse med sensorstyret, udendørs belysning har tre gange færre indbrud end boliger, der ingen sikkerhedstiltag har i forhold til indbrudsforebyggelse.

Det skyldes, at indbrudstyve gerne vil undgå at blive set af naboer, genboer og andre, når de prøver at bryde ind. Og det er ikke så nemt, hvis de står nær en tændt lampe.

Hvad skal du overveje, før du køber sensorstyret lys?

Du kan fx købe udendørs lamper med sensor i byggemarkeder, i lampe- og elektrikerforretninger og på nettet.

Overvej disse 3 ting, før du køber sensorstyret lys:

  1. Hvilken sensor skal jeg vælge?
  2. Skal de udendørs lamper være tilsluttet el eller have batteri?
  3. Hvor skal de placeres?

Du kan vælge mellem flere forskellige typer af sensorstyret lys. Tidsindstillede, sensorer, der tænder lyset, når det bliver mørkt, og lamper med sensor, der tænder ved bevægelse. Det bedste er lamper med bevægelsessensor, da der er større chancer for, at andre vil opdage en eventuel tyv, når lyset pludselig tændes.

Hvis de udendørs lamper skal tilsluttes el, skal de i langt de fleste tilfælde tilsluttes af en elektriker. Hvis de er på batteri, kan du selv montere dem.

Placér lamperne ved indgange, som døre og indkørsler, p å steder, hvor fx dine naboer kan se dem, og tæt ved terrassedøre eller vinduer, som ligger bag huset.

Hvordan monterer du en udendørs lampe med sensor?

Det er nemt selv at sætte en udendørs lampe med sensor og batteri op – det kan formentlig klares på nogle få minutter. Følg denne vejledning (andre typer kan dog sættes op på andre måder) og/eller se, hvordan du gør i videoen:

  1. Skru beslaget fast med de medfølgende skruer.
  2. Sæt lampen fast i beslaget og skru fast. 

Husk, at du stadig bør gøre andre ting for at sikre dit hus mod indbrud. Jo flere ting du gør, jo lavere er risikoen for at få besøg af ubudne gæster.

Få andre tip til, hvordan du nemt gør din bolig mere indbrudssikker.