Bo trygt har i februar 2021 indgået en samarbejdsaftale med Dansk Erhverv og handelsplatformene DBA og GulogGratis. Underskriverne af aftalen, en såkaldt ’code of conduct’, forpligter sig til en række tiltag. Blandt andet:
- Alle uidentificerede brugere, der opretter en ny salgsannonce, opfordres til at identificere sig.
- Alle uidentificerede brugerkonti, der udviser mistænkelig adfærd eller anmeldes for mistænkelig adfærd, skal lukkes omgående, indtil brugeren er identificeret eller mistanken er afklaret.
- Handelsplatformene advarer købere i konkrete handler, hvis sælger ikke er identificeret.
- Handelsplatformene skal hjælpe danske myndigheder med at identificere kriminelle, der forsøger at udnytte platformene til hæleri.
I dette faktaark har vi samlet nogle af hovedpunkterne om det danske hælermarked.
I denne rapport gives der estimater over omfang og karakteristika ved hæleri med fokus på stjålne varer, der stammer fra indbrud i privat beboelse. Rapporten er udarbejdet af Peter Kruize, Center for Kriminalitetsanalyse, for Det Kriminalpræventive Råd og finansieret af Bo trygt.
I denne undersøgelse fra 2020 afdækkes det, hvor stor en del af den danske befolkning der har erfaring med hæleri, hvor alvorligt de finder det, samt deres holdninger til hæleri og villighed til at handle på måder, der reducerer risikoen for hæleri. Undersøgelsen er lavet af MEGAFON for Det Kriminalpræventive Råd. 2.300 repræsentative danskere over 18 år har deltaget.
Følg kampen mod hæleri på Facebook