Malte Abildgaard Christensen foran sin rødstensvilla

Sådan sikrer børnefamilie sig mod indbrud

Da Malte Abildgaard Christensen for fire år siden flyttede han ind i en rødstensvilla fra 1948 i Odense-forstaden Bolbro sammen med sin kone Anne, var indbrud ikke det første, han tænkte på. Det er det stadig ikke, men alligevel har familien, der nu også består af to børn på henholdsvis et og tre år, tænkt indbrudssikring ind. 

Lav hæk og lås på skuret mod indbrudstyve

- Jeg vidste, at der var flere ting, vi selv kunne gøre ret nemt. Vi satte fx en lås på vores skur, ikke fordi vi har noget af værdi derinde, men så en indbrudstyv ikke kan komme ind og få fat i fx en hammer til at smadre vinduet. 

- Vi besluttede også at holde hækken ud til vejen max en meter høj. På den måde, kan man se hele den forreste del af vores hus fra vejen, og det gør det svært for en tyv få arbejdsro, forklarer Malte Abildgaard Christensen.

Nye døre og vinduer blev indbrudssikrede

Med den nye men ældre bolig fulgte også diverse renoveringer, og her valgte familien at indbygge forskellige indbrudsforanstaltninger, nu hvor de alligevel var i gang.

- Da vi fik nye døre og vinduer, besluttede vi, at det gav mening at indbrudssikre dem, når vi nu var i gang, fortæller Malte Abildgaard Christensen og fortsætter:

- Vi valgte hoveddøre med to låse og en ny terrassedør, der kan låses indefra, så en tyv ikke kan komme ud af den uden en nøgle. Vores nye vinduer kan kun åbnes, hvis du trykker på en knap, og det er både smart, fordi det er præventivt mod indbrud, og fordi vi har små børn, der ikke må kunne åbne vinduerne selv.  

Naboerne holder øje med indbrudstyve

Familien er ikke med i det indbrudspræventive tiltag Nabohjælp, men de og deres naboer holder alligevel øje med hinandens boliger.

- Vi er ikke medlem af Nabohjælp, det har vi ikke tid eller overskud til at starte op, men vi kender naboerne omkring os, og vi holder øje med hinandens boliger. Mod vores bagerste nabo er der et hul i hækken, så vi nemt kan holde øje med hinandens baghaver, fortæller Malte Abildgaard Christensen.

Lys og indkig i haven forebygger indbrud

Udover nye døre og vinduer, der gør det svært at bryde ind i huset, har Malte og Anne sørget for en åben og lys have, hvor naboer let kan kigge ind – og tyvene dermed ikke så let kan skjule sig.

- Vi har sensorlys i baghaven og ud til vejen, sådan at det meste af vore grund er oplyst, og man kan se helt frit ind fra to sider. Vi synes ikke, det er generende, at vores have er så åben, det giver en tryghed. Desuden er det vores køkkenvindue, der vender ud mod den side, hvor vi har vores lave hæk, så det generer os ikke, at der er indkig der.

Læs mere: Udendørs lamper med sensor kan modvirke indbrud

Hvorfor skulle en tyv vælge vores hus?

Malte og Anne har aldrig været særligt bekymret for indbrud, men det er alligevel en ting, de har med i deres overvejelser om det at være husejer.

- Det er jo lidt ligesom med rotter på loftet eller vand i kælderen – vi går ikke og er bekymrede for det til hverdag, men det er da ikke rart at tænke på, så vi tager de sikkerhedsforanstaltninger, der giver mening, siger Malte Abildgaard Christensen.

- Når det er sagt kan jeg ikke se, hvorfor en tyv skulle vælge vores hus – vi er en børnefamilie, og vi har altså ikke særligt meget af værdi, siger han med smil i stemmen.