Bo trygt konference 2023

Bo trygts konference om indbrud og tryghed

Den 27. marts 2023 i CPH Conference, DGI Byen i København

Bo trygt konference 2023

Mandag d. 27. marts samledes mere end 230 af Bo trygts samarbejdspartnere og interessenter, heriblandt politifolk fra hele landet, Bo trygt projektledere fra kommuner, Nabovenner, interessenter fra brancheforeninger, forskere og mange flere til Bo trygts nationale konference. Det var en dag fyldt med viden, netværk, god energi og gode nyheder!

En milepæl i arbejdet med at stække hælermarkedet, var da Justitsministeren, på dagen udmeldte, at ministeriet vil gå ind i arbejdet med at udvikle et digitalt register over stjålne genstande i samarbejde med Rigspolitiet, Forsikring og Pension og Bo Trygt. Nogle af omtalerne i medierne kan genfindes her: Berlingske, Kristeligt-dagblad, på diverse radiokanaler og TV-kanaler, bl.a. TV2 Kosmopols regionale nyheder. 

På hovedscenen havde vi, foruden Justitsministeren, fornøjelsen af den amerikanske systemtænker og forfatter, David Peter Stroh, der satte ord på, hvordan vi løser komplekse og stædige problemer som indbrud er. 

Paneldebatten mellem Erik Christensen, formand for det Kriminalpræventive Råd, Mogens Hendriksen, Nordsjællands Politidirektør og Thomas Brenøe, Vicedirektør i Forsikring&Pension gav os indblik i deres agendaer. Og fremtidsforskeren Marianne Levinsen gav indsigt i de fremtidige frivillige og hvad der skal til for at rekruttere flere Nabovenner og fastholde dem. 

Undervejs i konferencen var der otte breakouts. De handlede bl.a. om resocialisering, om hvordan et digitalt register bliver brugervenligt og kan benyttes af politiet i deres opklaringsarbejde, hvordan byplanlæggere og politi kan samarbejde - med drøftelser om, hvorvidt trygge boligområder dybest set handler om øget livskvalitet. Vi havde oplæg fra forskere, som handlede om, hvorvidt al utryghed er et problem eller bliver dysfunktionel samt en session om, hvordan man markedsfører sikkerhed uden at skabe utryghed. Nabovennerne kom også på banen i sessionen om ’Nabovenner som civilsamfundsressource, hvor et budskab stod klart, nemlig at Nabovenner ikke må stå alene – at lokalt netværk og relationer er afgørende for at fastholde dem som frivillige. 

Alt i alt en dag fyldt med interessante og relevante oplæg, gode samtaler, netværk og nyheden om, at Justitsministeren vil samarbejde om et digitalt register over stjålne genstande!

Alle slides fra oplæg findes længere nede på denne side.


Billeder fra konferencen 27. marts 2023

Slides fra konferencen:

Bryd fødekæden

Download her

Er al utrygheden et problem?

Download her

Lys i mørket

Download her

Fremtidens frivillige nabovenner

Download her

Nabovenner som civilsamfundsressource

Download her

Plenumslides

Download her

Et politifagligt blik

Download her

Brugervenlige løsninger, Holland

Download her

Brugervenlige løsninger, Tænk

Download her

Samarbejde mellem byplanlæggere og politi

Download her

Nyhedsbrev

Deltog du ikke i konferancen, håber vi, at du vil tilmelde dig Bo trygts relancerede nyhedsbrev, der forventeligt udkommer 4 gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her