Indbrud i din kommune

Indbrud i din kommune

Færrest indbrud pr. husstand
Flest indbrud pr. husstand
 
 
 
 
 

 

Siden 2011, hvor der blev anmeldt 45.173 indbrud i boliger på landsplan, er antallet faldet år for år. I 2021 blev der anmeldt 14.804 indbrud i boliger, det laveste antal siden 1972.

Tjek indbrud i din kommune

Hvor mange indbrud i boliger er der i din kommune, og er det mange eller få i forhold til andre kommuner?

Det kan du finde svar på i Danmarkskortet herover, som Bo trygt! har lavet ud fra opgørelser over anmeldte indbrud i beboelser fra Danmarks Statistik.

Farverne på Danmarkskortet angiver, hvor mange anmeldte indbrud i boliger der har været pr. husstand i 1. kvartal 2022, og dermed kan du altså se, hvor der har været forholdsvist flest indbrud. Jo mørkere farve en kommune har, jo flere indbrud har der været i forhold til antallet af boliger. Og jo lysere farve, jo færre indbrud.

Når du klikker på en kommune, kan du se, hvor mange indbrud der har været i hvert kvartal siden 2018, og hvilken præcis placering kommunen har på listen ud af de i alt 98 danske kommuner.

  Det er blevet forår i Danmark, og med lyset, de varmere temperaturer og første blomster er årets første indbrudstal fra Danmarks Statistik nu også kommet. De viser, at der i årets første kvartal blev anmeldt 3.729 indbrud mod 3.294 indbrud sidste år – en stigning på 13 pct. Stigningen vurderes at hænge sammen med genåbningen af samfundet, der betyder, at mange ikke længere arbejder hjemmefra i samme grad som sidste år.

  I 2021 var store dele af samfundet lukket ned i første kvartal, og det er dokumenteret, at det havde en positiv effekt på antallet af indbrud. Den effekt er aftaget i første kvartal i 2022, hvor samfundet ikke i samme grad har været påvirket af coronarestriktioner.

  - Antallet af indbrud vokser desværre igen efter det store fald, vi så under corona. Derfor er der i høj grad brug for, at vi alle gør en øget indsats for at forebygge indbrud. Det er også vigtigt, at grundejerforeninger og indbrudsplagede kommuner sætter indbrudsforebyggelse på dagsordenen, og i Bo trygt oplever vi heldigvis en stigende interesse fra flere sider for at forebygge indbrud, siger Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og Foreningen Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

  Sådan forebygger du indbrud i dit hjem

  Du kan bl.a. forebygge indbrud ved at sikre din bolig bedre. Den seneste måling fra Bo trygt! viser, at mange husejere overvurderer, hvor sikret deres hjem er. Men 4 ud af 10 huse har hverken nye vinduer eller sikringsbeslag på de gamle, og 2 ud af 3 huse har en dør, som tyven kan flygte ud af uden brug af nøgle.

  - Mange kan med fordel sikre deres hjem bedre. Selv små tiltag kan besværliggøre det for indbrudstyven, hvilket kan betyde, at de helt dropper at bryde ind dér, siger Mette Margrethe Elf, projektchef i den filantropiske forening Realdania.

  Du kan bl.a. sikre din bolig ved at:

  Læs mere: Sådan sikrer du dit hus mod indbrud

  Nabovenner hjælper med Nabohjælp

  Du kan også tilmelde dig Nabohjælp, som flere end 233.000 dansker indtil videre har gjort. Nabohjælp er en af mest effektive metoder til at forhindre indbrud.

  - Hos Nabohjælp oplever vi stor opbakning blandt danskerne. Vi har for nyligt sat gang i en ny ordning kaldet Naboven, der er særligt dedikerede Nabohjælpere, og der er allerede 600 ildsjæle fra hele landet, der har meldt sig for at gøre en ekstra indsats for at forebygge indbrud i deres kvarter, fortæller Sarah Risbøl Jacobsen, kommunikationskonsulent i Nabohjælp.