Sæt indbrud 
på dagsordenen
Sæt indbrud
på dagsordenen

Indbrud i din kommune

Hvor mange indbrud i villaer og rækkehuse er der i din kommune, og er det mange eller få i forhold til andre kommuner?

Det kan du finde svar på i det Danmarkskort, som Bo trygt! har lavet ud fra opgørelser over anmeldte indbrud i beboede villaer og rækkehuse fra Danmarks Statistik.

Se, hvilke kommuner der har flest og færrest indbrud

Farverne på Danmarkskortet angiver, hvor mange anmeldte indbrud i villaer og rækkehuse der har været pr. 1.000 beboede villaer/rækkehuse i kommunen i 2019, og dermed kan du altså se, hvor der har været forholdsvist flest indbrud. Jo mørkere farve en kommune har, jo flere indbrud har der været i forhold til antallet af huse. Og jo lysere farve, jo færre indbrud.

Når du klikker på en kommune, kan du se, hvor mange indbrud der i gennemsnit har været pr. 1.000 villaer/rækkehuse, og hvilken præcis placering kommunen har på listen ud af de i alt 98 danske kommuner. Du kan også se, hvor mange indbrud der har været i 2018 og 2019 i hver kommune.

Vi opdaterer kortet medio februar 2020, når Danmarks Statistik offentliggør tallene for 2020.

  Færrest indbrud pr. husstand
  Flest indbrud pr. husstand

  Færre indbrud

  Siden 2012, hvor der blev anmeldt 33.163 indbrud i villaer og rækkehuse på landsplan, er antallet faldet år for år. I 2019 blev der anmeldt 18.941 indbrud i villaer og rækkehuse, 13 procent færre end i 2018,

  I 55 kommuner var der færre indbrud i 2019 end i 2018, i 37 kommuner var der flere, mens der har været præcis det samme antal indbrud i 6 kommuner.

  Målrettet indsats holder tyvene væk

  Faldet glæder programleder i Bo trygt!, Britt Wendelboe.

  - Det er en rigtig god nyhed, at vi har haft så relativt få indbrud i Danmark sidste år, når vi sammenligner med tidligere år. Det er resultatet af mange menneskers, nabolags og organisationers indsats for at gøre livet surt for indbrudstyvene, og det er noget, vi alle bør glæde os over.

  - Frygten for indbrud er noget af det, der påvirker danskernes tryghed allermest i en negativ retning, og derfor er der fortsat brug for, at vi alle sammen gør en målrettet indsats for at holde tyvene ude. Ikke bare af vores eget hjem, men af hele nabolaget, siger hun.

  Flest indbrud i kommuner i hovedstadsområdet

  I 2019 har der været forholdsvist flest indbrud i kommunerne i hovedstadsområdet. Man skal helt ned til Nyborg på plads nr. 23 og Fredericia på plads nr. 24 for at finde en kommune uden for hovedstadsområdet/tæt på København.

  Top 10-listen ser således ud:

  1. Gentofte
  2. Rudersdal
  3. Gladsaxe
  4. Hørsholm
  5. Dragør
  6. Frederiksberg
  7. Lyngby-Taarbæk
  8. Vallensbæk
  9. Glostrup
  10. Helsingør

  Færrest indbrud på mindre øer

  Der har været forholdsvist færrest indbrud på Bornholm, på mindre øer samt i seks jyske kommuner.

  Bund 10-listen ser således ud:

  1. Bornholm
  2. Læsø
  3. Ærø
  4. Lemvig
  5. Thisted
  6. Rebild
  7. Morsø
  8. Skive
  9. Samsø
  10. Mariagerfjord