Indbrud i din kommune

Indbrud i din kommune

Færrest indbrud pr. husstand
Flest indbrud pr. husstand
 
 
 
 
 

 

Siden 2011, hvor der blev anmeldt 45.173 indbrud i boliger på landsplan, er antallet faldet år for år. I 2021 blev der anmeldt 14.804 indbrud i boliger, det laveste antal siden 1972.

Tjek indbrud i din kommune

Hvor mange indbrud i boliger er der i din kommune, og er det mange eller få i forhold til andre kommuner?

Det kan du finde svar på i Danmarkskortet herover, som Bo trygt! har lavet ud fra opgørelser over anmeldte indbrud i beboelser fra Danmarks Statistik.

Farverne på Danmarkskortet angiver, hvor mange anmeldte indbrud i boliger der har været pr. husstand i 2. kvartal 2022, og dermed kan du altså se, hvor der har været forholdsvist flest indbrud. Jo mørkere farve en kommune har, jo flere indbrud har der været i forhold til antallet af boliger. Og jo lysere farve, jo færre indbrud.

Når du klikker på en kommune, kan du se, hvor mange indbrud der har været i hvert kvartal siden 2018, og hvilken præcis placering kommunen har på listen ud af de i alt 98 danske kommuner.

  Indbrudstyvene har i årets andet kvartal været mere aktive end i samme periode sidste år. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik blev der i 2. kvartal 2022 anmeldt 3.323 indbrud - 5 procent flere end samme periode sidste år, hvor der blev anmeldt 3.158 indbrud.

  Stigningen er ikke overraskende, da store dele af samfundet var lukket ned sidste år, og mange derfor opholdt sig hjemme, men det voksende antal indbrud ærgrer Bo trygt:

  - Liv og tilstedeværelse i landets boligkvarterer virker mod indbrud. Det så vi i coronatiden, og det skal vi tage med os – både når vi er tilbage i skole og på arbejde, men også nu i sommerferien, hvor mange er bortrejst i kortere eller længere perioder. Så kan vi fortsat holde indbrudstyvene fra døren, siger Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt.

  Hjælp dig selv og naboerne mod indbrud i sommerferien

  Sommerferien er højsæson for badelande og ferieparker, men desværre også for indbrudstyve.

  - Sommerferien er normalt et af de tidspunkter på året, hvor indbrudstyvene har mest travlt. Men ser vores hjem beboede ud, og hjælper vi hinanden i kvarteret med at hilse på ukendte ansigter og spørge ind til fremmedes ærinde på vejen, kan vi sammen skræmme tyvene væk. Fra en aktuel rapport ved vi, at det, en tyv frygter allermest, er at blive set, siger Britt Wendelboe.

  - Aktiv nabohjælp er et af de mest veldokumenterede og effektive midler mod indbrud, og vi ved også fra undersøgelser, at der er en sammenhæng mellem gode naborelationer og tryghed. I sommerferien gælder det om at få talt med sine naboer om, hvornår I hver især er bortrejst, så I lige kan tage en runde om hinandens huse, slå græsset, smide affald i skraldespanden og tømme postkassen. Rådene er hørt før, men det er dem, der virker, og godt naboskab er det allerbedste værn mod indbrud, siger Anette Aaby Hansen, chefkonsulent i Nabohjælp.

  Sådan kan du også sikre din bolig mod indbrud

  Du kan bl.a. sikre din bolig ved at:

  Læs mere: Sådan sikrer du dit hus mod indbrud