Sådan undgår du indbrud i ferien

Sådan undgår du indbrud i ferien

Ferier er ofte højsæson for indbrud. Få tips om, hvordan du holder tyven fra døren og undgår at få stjålet dine mest værdifulde ting, når du er ude at rejse.

  • Få dit hus til at se beboet ud. Lav med vilje lidt rod, så det ser ud som, at huset ikke er forladt. Lad fx lidt legetøj ligge fremme, stil en kop og lad en opslået avis ligge på spisebordet og lad opvasken stå på stativet. Sæt timere (tænd/sluk-ure) til din radio og dine lys, så de tændes om aftenen, og overvej at købe og bruge et fake tv/tv-simulator, der simulerer det lys, der kommer fra et tv, så det ud som om, at nogen ser tv. Træk gardinerne for i soveværelset, men ikke andre steder.   
  • Få Feriehjælp. Fortæl dine naboer, at du tager på ferie via Nabohjælps app, hvor du kan tilknytte de mest betroede naboer som feriehjælpere og sende dem beskeder.
  • Brug Nabohjælp. Sørg for, at Nabohjælp er bredt ud i dit nabolag, så I kan dele viden om mistænkelig adfærd og indbrud med hinanden via Nabohjælps app. Hvis der kommer indbrud i en ferieperiode, skal nabolaget aktiveres, så nabohjælperne kan være særligt opmærksomme i perioden efter. Nabohjælp kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud.
  • Vis ikke feriebilleder på Facebook, mens du er af sted. Nogle indbrudstyve bruger fx Facebook, Instagram eller Twitter til at se, om beboerne er på ferie, så vent med at poste opslag, til du er hjemme igen.
  • Lad ikke tyven arbejde i fred. Brug sensorstyret lys til dine udendørs lys, så de automatisk tænder ved en bevægelse. Klip hækken ned, så den er højst 1,6 meter og gerne kun 1 meter høj, og fjern eller klip store hække/buske/træer ved dit hus ned, så en tyv ikke kan stå i skjul, mens han bryder ind.   
  • Beskyt dine værdigenstande.Lad ikke værdigenstande som smykker, eller ting, som du er særligt glad for, ligge frit fremme, og gem dem heller ikke i soveværelset, som typisk er det første sted, en tyv vil lede. Læg dem i en bankboks eller et indbruds- og brandsikret pengeskab/værdiskab i hjemmet, eller gem dem et sted, hvor der er mindre risiko for, at en tyv vil lede. Gem også ekstranøgler til hus og bil. 
  • Få haven til at se ud som, der er nogen hjemme. Hvis ferien er i sommerhalvåret kan du lave lidt rod i haven. Lad fx bolde og hulahop-ringe og andet legetøj ligge på plænen eller terrassen, hæng tøj på tørresnoren, og stil havestolene lidt rodet ved havebordet. 
  • Sæt en hængelås på skuret. Lås værktøj, haveredskaber og stige inde i skuret. Nogle tyve bruger de remedier, de kan finde på adressen, til at bryde ind med.