Så mange indbrud er der i din kommune

De må sove trygt på Christiansø, den lille ø ud for Bornholm, hvor der bor omkring 80 mennesker. Siden 2010 har der nemlig ikke været et eneste indbrud på klippeøen. 

Det gør øen til det tryggeste sted i Danmark, men også andre små øsamfund kan sige sig – stort set – fri for indbrudstyve. 

Indbyggerne på Læsø har oplevet to indbrud i 2018, mens der er blevet anmeldt tre indbrud på Samsø i samme periode. 

Forholdsvis flest indbrud i Nordsjælland

Men for beboerne i Nordsjælland er risikoen for indbrud langt større. Fem kommuner på top 10-listen over kommuner med flest indbrud pr. husstand ligger nord for København med Rudersdal helt i i top. Vallensbæk og Hvidovre er nr. 2 og 3 på listen, mens Kerteminde er den eneste fynske kommune på top 10-listen, og Sønderborg det eneste jyske islæt.

- At der er så mange indbrud i de nordsjællandske kommuner skyldes formentlig, at der er større værdier i boligerne – især designermøbler og designerlamper – og samtidig er infrastrukturen god, så det er nemt at komme væk. Nogle af boligerne kan ligge gemt bag hegn og hæk, og så er det nemmere at være skjult, når man bryder ind, siger fagekspert i Bolius, Tine R. Sode.

Der er store geografiske forskelle i risikoen for indbrud. Som hovedregel er risikoen størst i større byer og forstadskvarterer, lidt mindre i provinsbyer og mindst i små bysamfund og på landet.

Klik på en kommune på Danmarkskortet herunder og se, hvor mange indbrud der har været siden 2007.

Færrest indbrud pr. husstand
Flest indbrud pr. husstand